aytomati-prosvasi-se-portes-sto-volo

Access Control

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να εισέλθουμε στη δουλειά μας, (αν δεν είναι ξεκλείδωτη η πόρτα), έχουμε το κλειδί που μας έχει δωσει ο Διευθυντής μας. Αν χάναμε το κλειδί ή στη χειρότερη περίπτωση αν μας τα έκλεβαν, τότε μας έδιναν άλλα για να έχουμε πρόσβαση στην δουλειά μας και αναγκάζονταν ο υπευθυνος να αλλάξει τις κλειδαριές μην βρεθεί κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης και είσέλθει στον χώρο μας όταν εμείς λείπουμε.

Όσες φορές και να μπαινοβγαίναμε στο κτίριο κατά την διάρκεια της ημέρας θα ήταν άγνωστος ο αριθμός αυτός, εκτός και αν είχε θυρωρό να σημειώνει πότε έρχεται και πότε φευγει ο καθένας.

 

” Όλα αυτά αλλάζουν με ένα σύστημα Access Control “

“Λίστα Ελέγχου Πρόσβασης”

Φανταστείτε τον τρόπο που συναλλασόμαστε με την τράπεζα. Έχουμε την κάρτα μας και κάνουμε τις κινήσεις μας στο ΑΤΜ, δίχως να περιμένουμε στην ουρά όπως παλιά. Η κάρτα μας είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε στο μηχάνημα του ATM είναι το 4ψήφιο PIN.  

Κατά τέτοιο τρόπο λειτουργεί και η Λίστα Ελέγχου Πρόσβασης, κοινώς Access Control.

Ένας ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου συνδεδεμένος με τον Υπολογιστή μας, δίνει πρόσβαση στα άτομα που θέλουμε και το πιό σημαντικό, στις πόρτες που θέλουμε να έχει πρόσβαση το κάθε άτομο. 

 

Έξυπνα συστήματα πρόσβασης

Ευελιξία στα δικαιώματα πρόσβασης ανά άτομο ή γκρούπ ατόμων. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος γραφείου να μην έχει δικαίωμα να ανοίξει την πόρτα του λογιστηρίου της αποθήκης ή του διευθυντή.

Μέσα Πρόσβασης

Το πιό διαδεδομένο μέσο πρόσβασης είναι η πλαστική κάρτα (στυλ πιστωτικής/χρεωστικής). Υπάρχουν όμως και πιό εξελιγμένες λύσεις, όπως με το δαχτυλικό μας αποτύπωμα, ή ακόμα και πρόσβαση με την ίριδα του ματιού μας.

ypiresia-prosvasis-Access-control-technology-sto-volo